Strijdlust

door LJMV

strijdlust

Ik voel u ik voel u, voetje-vrijen met mijn gedachten.
Tussen ons blijft weinig over om nog uit te leggen. Ge blijft al het ruig verzachten. Zo ook nu ik hier naast u lig. Met mijn wang op uw middenrif. Gevoelens en lust om ter hardst de kop in gedrukt. Ingebeelde muziek begeleidt onze vingertoppen en houdt al onze woorden uit de lucht. Er is veel van de betovering waar je geen moeite hebt met delen. Zoals uw hart aan honderdvijfenveertig, bijna te eerlijk.

Ik voel u, ik voel uw, vervlogen sereniteit.
Hoe het neerslaan van je ogen me de onrechtvaardigheid verwijt. Hoe de wind van de duizeling langs je oren suist. Geen tijd om te poseren. Geen eerlijke kans meer om zonder kleerscheuren blijvend de rollen te roteren. In welk donker je port om jezelf te herinneren aan eerdere blauwe plekken. Het snijdt op plaatsen die je nooit meer zou onbedekken.
Maar ik wil zelf ook meer dan ik zou willen.

Ik voel u ik voel u, mijn manen in de juiste richting strijken.
Dus reik ik u de schilden in het gevecht met u eigen. Het blijkt het veiliger dan het lijkt daarbinnen
Daar waar leeuwinnen leeuwen beminnen.

Advertenties