Schemer

door LJMV

schemer

Ik heb het spel nog nooit gewonnen, maar breek de regels onbezonnen. Laat de straatverlichting achterwege, gun het mezelf om over onbelichte paden te bewegen. Vereist is daar uw schijn niet, ben in een ander zijn licht mezelf niet. Ben op zoek in de schemer, afgezonderd. En soms weet ik exact waar ik naartoe wil.
denk ik
misschien.
Soms slorpt de weg daarheen me zo sterk door de trechter dat ik de eindlijn vergeet te zien. Soms spin ik onderweg van genot. Verraderlijk kattig, verstrikt in het web van de weg geweven tussen echt en bedrog. Soms ben ik poeslief. Maar na een val van negen naar beneden negeer ik acht van de negen levens, en zet ik mijn nagels in alles tegelijk.
Soms is mijn visie goedkoop en kleurloos
ben soms zwart/wit afgeprijsd
vijftig grijswaarden zonder eigenwaarde.
Soms bloedrood aangelopen,
van soms nachtenlang doorzopen.
Soms lijkbleek, messenset in de rug
maar alleen ik, houd voet bij steek
lange tenen stuk.

Advertenties