Romances

door LJMV

Romances

Blijf in uw laan.
Ook al is de startlijn steeds bedekt met glitter en legt de schittering in de aanloop de hoop hoog voor verder verloop. Bij elke geforceerde zoektocht is de regenboog spoorloos en in looppas slaat de verveling wreed toe. Schone schijn lost altijd op en ik doe meedogenloos elk boek even snel weer toe. Je gaat het niet graag horen.
“Heb je aan één genoeg?”
Vraag jezelf liever af of je waardig bent wat je hier zoekt.

Die doorsnee versie van verleiden kan enkel een geeuw begeleiden. Doordrapt tijdverdrijf. Een enkeling poogt te begrijpen:
“Zoek je dit enkel op om over te schrijven?”
Ik verstop de helft van neerbuigend. Nee lieve lege meneer. Ik heb passie geïnterneerd maar elke voorspelbare stap prematuur gearchiveerd. De sprint is een loterij. Je kan niet winnen zonder inbreng, en er is er altijd één die met alles gaat lopen.
“Heb je aan één genoeg?”
“Een gewaarschuwd man is er twee waard.”

Advertenties