Je bent mijn

door LJMV

Soms dat oorverdovend gerinkel om kwart voor nu nog gekker. Soms mijn “nog-vijf-minuutjes” stukgesnoozede wekker. Soms mijn potchocouitlepelen-honger. onverwacht ontbijt op bedsprei wonder. Soms mijn rode ogen slapeloosheid. Soms rekenmachien jij de schaapjes voor mij.

Soms mijn weglopen van de feiten. Soms mijn thuiskomen na meer dan een paar uur op een duur paar wiemooiwilzijnmoetpijnlijden verslijten. Soms mijn kussen. Vaak mijn bijten.

Je bent het dronken in mijn aders, de fles water naast m’n bed. Je bent mijn klungelige knal tegen de deur. Je bent die kus op de blauwe plek.

Soms ben je plankgas rijden zonder handen. soms ben je stilvallen met steeds hechtere lekke banden. Soms mijn ijskoud, maar steeds vaker klamme handen. Soms mijn bliksem zonder donder. Plots is binnen alles donker.

Soms ben je binnen beginnen vergeten geaarzel. Soms het einde van mijn verhaal. Soms heb je mijn fysiek. soms steel je mijn verbaal.

 

Advertenties